Wij zijn er als u ons nodig heeft

Een leverancier bij de Belgische grens belt ons om 15 uur in paniek op: zijn silo stroomt over. We zetten alles op alles om de klant te helpen, want iedere minuut telt. Binnen twee uur staat er een vrachtwagen en kan de leverancier ongestoord verder produceren. Op Van Vulpen kunt u bouwen en vertrouwen.

Een betrouwbaar netwerk van transporteurs

Van Vulpen heeft een groot netwerk van externe transporteurs. Dit zijn vaak vaste transporteurs en dus goede relaties van Van Vulpen. Als we een spoedvracht hebben, dan weten we dat we kunnen vertrouwen op dit netwerk. Daarnaast worden ritten efficiënt gepland en kunnen we altijd afzet garanderen.

Innovatieve oplossingen

Wilt u dat reststromen efficiënt, schoon en geurloos de fabriek verlaten? Bij Van Vulpen steken we veel tijd en aandacht in innovatie. Zo ontwerpen we nieuwe machines en leggen we complete transportsystemen aan om reststromen op de juiste manier op te vangen en af te voeren. Wist u bijvoorbeeld dat we vaak met buizen en pompen werken die pulp vervoeren naar vloeistofdichte silo’s? Ook zijn we bereid om te investeren in nieuwe projecten, zodat u zo min mogelijk risico loopt.

Ongekend veel mogelijkheden

Silo’s, bigbags, afgesloten vloeistofdichte containers, trailers, tankauto’s of palletbakken? De wensen van de leverancier zijn leidend. Wij proberen ons daarop aan te passen en komen met slimme ideeën. Inmiddels hebben we al meer dan 25 jaar ervaring met transport en komen we dagelijks bij veel leveranciers over de vloer. Geen uitdaging is te groot en we denken altijd in oplossingen en mogelijkheden.

Opwaardering van stromen

Regelmatig krijgen we de vraag of reststromen opgewaardeerd kunnen worden. Als leverancier verdient u meer als een reststroom op de juiste plek terecht komt. Zo zocht een veiling naar een andere manier om afgekeurd fruit te verwerken. Deze stroom werd eerst al ingezet als grondstof voor groene energie. Tot dat moment werd er gewerkt met boxen die gewisseld, geleegd en gereinigd moesten worden. Van Vulpen ontwikkelde een installatie waarbij de appels worden opgevangen in een trechter. Bij voldoende volume versnijdt de pomp deze appels tot een fruitmoes. Dit wordt opgeslagen in een silo. Zo kunnen we dit als vloeibare reststroom inzetten. Samen met de veiling is Van Vulpen een certificeringstraject gestart bij GMP+. Dit heeft geresulteerd in een gecertificeerde keten en daarmee een veevoerwaardig product, dat afgezet kan worden in de rundvee- en varkenshouderij.

“Bij Fruity Line is alles 100% herbruikbaar, met dank aan Van Vulpen. Als we ze nodig hebben, dan zijn ze voor ons.”

Anton Put

Productieleider Fruity Line