Bierbrouwerijen

Slib, biergist, bierbostel en afgekeurde flesjes. Bij een bierbrouwerij ontstaan veel reststromen. Wij weten hier wel raad mee. Zo gaat het bierbostel bijvoorbeeld naar de veehouderij en afgekeurd bier naar de vergisting. De scherven en doppen? Die halen wij er voor u uit. Restpartijen alcohol kunnen wij ook aan.

Supermarkten

Niet alles gaat in het winkelwagentje. Waar blijven de producten die retour zijn gekomen of richting THT-datum gaan? Heel eenvoudig. In de mini-uitpakinstallatie of stortcontainer van Van Vulpen bij uw supermarkt. Zo scheiden we het afval bij de bron. Wij voeren het continu af, en zorgen voor vergisting van de organische stromen.

(Non-)alcoholische drankenproducenten

Een betrouwbare keten. Die willen wij helpen garanderen. Door ook uw reststromen zorgvuldig en duurzaam te verwerken. Van halfproduct tot eindproduct, in glas, plastic, blik of bulkverpakking. Rekening houdend met het douanetoezicht, met zorg voor uw merknaam. Want die hoort alléén bij kwaliteitsdranken, en niet bij reststromen.

Aardappelverwerkers

In een fabriek worden aardappelen eerst gekeurd. Een deel valt af en dit worden voeraardappelen voor vee. Veel aardappelverwerkers halen de schil van de aardappelen. De schil wordt van de aardappel geslagen, waarbij aardappelstoomschillen overblijven. Als er friet wordt gemaakt, blijven kleine stukjes aardappelsnippers over. Tegelijkertijd lekt er aardappelzetmeel uit de aardappel en komt er slib vrij in het transportwater. Van Vulpen neemt al deze reststromen bij aardappelverwerkers af.

Groenteproducenten

Afgekeurd fruit, schillen, slib uit de waterzuivering, snijafval van verspakketten of sorteerafval. Van Vulpen helpt groenteproducten met de verwerking van reststromen. Zo vermoezen wij schillen, waardoor gezond veevoer ontstaat. Als een ingrediënt te laat arriveert en een hele bunker moet leeg, dan regelen we dat.

Fruitverwerkers

Van plastic flesjes tot klokhuizen van appels en van afgekeurde puree tot sinaasappelschillen. Alles vind door ons hun beste waarde. Pulp en schillen worden duurzaam veevoer, sap en rot fruit vinden hun nut in de biogas sector. Zelfs gesneden fruit in plastic verpakking en ingrediënten verwerken wij. Voor bedrijven die te maken hebben met fruit op pallets voeren we partijen en restanten van de kwaliteitscontrole af. Niets gaat verloren.

Conservenfabrieken

Van appelmoes tot bruine bonen in blik. In conservenfabrieken ontstaan reststromen, die wij weer verwerken. Denk aan schillen, slib, klokhuizen of kapot glaswerk. Wij vinden de juiste afzetkanalen, zoals veevoer, compostering of grondstof voor groene energie.

Suikerverwerkende industrie

Suikerbieten zijn een waardevolle bron van suiker. De suikerverwerkende industrie snijdt suikerbieten op en haalt de suikers eruit waarna er bietenpulp overblijft. Deze reepjes vermarkten wij en wordt veevoer, namelijk bietenperspulp.

Siroopbedrijven

Siroop en stroopbedrijven koken fruit en halen er vervolgens de suikers uit. Met deze suikers wordt van alles gedaan. De rest van het fruit wordt afgevoerd. Deze reststromen verwerken wij bij Van Vulpen.

Zuivelverwerkers

Bijproducten als kaaswei, voerwei en voermelk komen allemaal uit de zuivelverwerkende industrie. Ook afgekeurde melk moet afgevoerd worden. Veel van deze producten gaan naar de veehouderij.

Specialistische industrieën

Unieke uitdagingen. Daar bedenken we oplossingen voor. Ook in branches die we hierboven níet hebben vermeld. Door onze jarenlange ervaring en inventiviteit vinden we steeds weer unieke oplossingen. Oplossingen waarmee de continuïteit van uw productie is gewaarborgd, en u zeker bent van duurzame verwerking van reststromen. Zullen we samen op zoek gaan naar de bron van nóg meer waarde?

Vrijblijvend gesprek

Keertje kennisdelen?

Wij gaan vrijblijvend met u in gesprek en nemen graag een kijkje in uw fabriek. Zo kunnen we een second opinion uitvoeren of een uitgebreid plan van aanpak voor u maken.

Neem contact op